Hoe werkt CatCountry?

De urine van een kat bevat zeer veel stikstof en (iets minder) organische voedingsstoffen. Cat Country compacte kattenbakvulling bevat juist een zeer láág gehalte aan deze stoffen. Door dit lage gehalte absorbeert Cat Country deze stoffen uit de urine, waardoor geen stank vrijkomt en bovendien een rijke humus (mest) ontstaat.

Technisch gesproken gebeurt er dit: Tijdens de stofwisseling van dieren veranderen de organische voedingsstoffen uit het dierenvoedsel voor een deel in ureum en water (=urine). Deze urine verandert, zodra het met zuurstof in aanraking komt, langzaam in ammoniak en kooldioxide. Dit vormt de ons wel bekende, penetrante geur. De overige (niet verteerde) voedingsstoffen komen o.a. in de urine terecht en geven ook een zeer onaangename lucht!

Cat Country absorbeert alle genoemde stoffen op een natuurlijke manier zodat er geen ammoniak kan ontstaan. De korrel treedt dus op als een  zeer effectieve geur absorpsie spons.

Uit de absorptietests van een Amerikaans en een Nederlands laboratorium blijkt dat Cat Country een absorptievermogen heeft van 3 keer zo hoog t.o.v. de beste kleikorrels!! Door dit enorme absorptievermogen en de eigenschap om urine met de korrel te verbinden ontstaat een levenduur van ongeveer 3 x de “normale” kleikorrel  mits de kattenbak dagelijks onderhouden wordt, dwz harde ontlasting wegscheppen.


Last Updated 15 February 2008